Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Zona zamfirova “Vrati mi se Zone” Subota 25.02.2017.godine, Dom Vojske CG u 18:00h i 20:00h

Deceniju i po nakon što je Zona Zamfirova Zdravka Šotre postala najgledaniji domaći film u ovom milenijumu, stiže nastavak u režiji Juga Radivojevića.  Glavne uloge su od Katarine Radivojević i Vojina Ćetkovića preuzeli Brankica Sebastijanović i Milan Vasić. Producent je Miroslav Mitić, koji je zaslužan i za izvorni film i koji je, zajedno sa Ivanom Mitić, napisao scenario za Zonu Zamfirovu - drugi deo:  Vrati se, Zone.

Radnja filma se nastavlja na događaje opisane u Sremčevom romanu i Šotrinom filmu. Nakon vjenčanja Zone i Maneta, činilo se da je ljubav pobijedila, ali njihov brak nije bio kraj peripetija i problema. Šta je bilo posle - tema je nastavka najgledanijeg domaćeg filma, čija je radnja smještena na jug Srbije i Beograd 1905-1908. godine. Spletke stavljaju na iskušenje do tad savršen Zonin i Manetov brak, te dolazi do dramatičnog razvoja situacije.

Koncept filma: Život je bajka! Ljubav između Zone Zamfirove, čorbadžijske ćerke, i kujundžije Maneta pobijedila je sve, pa i klasne prepreke patrijarhalne čaršije. A posle svadbe - stišaše se ogovaranja, a Zona i Mane uživaju u svom braku ispunjenom ljubavlju i strašću. I misle da je sve riješeno. A ono - priča tek počinje. Kao u bajci, protagonisti se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobijede da bi pronašli pravi put. Dramatični razvoj situacije, isprepletane pričama ostalih likova, unosi elemente komedije u ovu romantičnu, melodramsku priču s početka 20. veka, koja se odvija u živopisnoj čaršiji na jugu Srbije, punoj boja, mirisa i zvukova tradicije.

Detaljni sinopsis otkriva slijedeće: Zona Zamfirova - drugi deo je priča o dvoje mladih koji se, savladavši sve klasne, socijalne i patrijarhalne prepreke, nalaze na početku braka. Godine 1905. u patrijarhalnoj čaršiji na jugu Srbije počinje da se osjeća i evropski uticaj. A ta čaršija, stalno otvorenih očiju i ušiju i glasa koji se brzo raznosi i daleko stiže, ne skida oči sa Zone i Maneta, koji uživaju u svojoj ljubavi. Ona je ljepša i srećnija nego ikada, a on od kujundžije postaje sve cjenjeniji juvelir. Nove juvelirske tehnike, koje izučava, primenjuje na predivnoj ogrlici koju radi za Zonu, a koja je simbol njegove ljubavi prema njoj. Njegov novi materijalni cilj postavljen je zahtjevom izaslanika kralja Petra Karađorđevića, koji mu donosi skupocjeni dijamant da mu da „pravi sjaj". Ljubomora, zavist, spletke, pokretači zapleta, počinju da narušavaju harmoniju Zoninog i Manetovog braka, kome nedostaje samo jedno - djeca. Zona je naizgled zadovljna svojim životom ne odajući utisak da joj to smeta, pa čaršija donosi zaključak da ona još ne želi da ima djecu. To počinje ozbiljno da brine sve, a posebno tetku Doku, dodatno podstaknutu čaršijskim ogovaranjima. Ona na svoj način pokušava da „ujduriše" stvar.

Film Zona Zamfirova "Vrati mi se Zone" biće prikazan u dvije projekcije u subotu 25og februara u Pljevljima u sali Doma Vojske Crne Gore. Prva projekcija počinje u 18 časova dok će druga biti prikazana u 20h.

 

https://www.youtube.com/watch?v=k2FYlC8jd_k

Pregledano: 615
22.11.2017
Program javne rasprave o Nacrtu Odluke o kumunalnoj naknadi možet pogledati ovde.Poziv za učešće na javnoj raspravi...
01.11.2017
- Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2017. -  Na osnovu člana 6. Odluke o finansiranju...
01.11.2017
Na osnovu člana 3. Odluke o stipendiranju studenata ("Sl. list CG - opštinski propisi", br. 38/15), te predloga...
23.11.2017
Obavještenje o ishodu postupka za nabavku male vrijednosti - krplje i planinarski štapovi možete pogledati ovde.
17.11.2017
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Krplje i planinarski štapovi možete pogledati ovde.
17.11.2017
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti  - Višenamjenska dvorana sa pratecim sadrzajima-naknadni radovi, broj postupka M 17/17  možete pogledati ovde.