Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Veliki uspjeh pljevaljskih sportista na 55. MOSI Priboj 2018.
Sportisti iz Pljevalja koji su u;estvovali na 55. MOSI priboj 2018. napravili su veliki uspjeh. Nisu odbranili prošlogodišnji pehar, ali su u konnkurenciji 29 gradova zauyeli drugo mjesto. Ove godine, za razliku od prošle, Pljevlja nisu imala predstavnika u muškoj odbojci, tenisu i bič voleju, kao i u karateu. Osvojeno je ukupno 10 medalja, od toga četiri zlatne.latne medalje osvojili su Goran Cerović u biciklizmu, Sara Ratknić u trci na 100 metara, ekipno biciklisti u ekipa u ženskom fudbalu. Srebrne medalje osvojili su Sandra Martić u streljaštvu, kao i ženska ekipa u ovom sportu, zatim Stefan Bajčeta u biciklizmu, ekipno šahistkinje i fudbaleri. Bronzane su bile odbojkašice, stonoteniseri i Jovica Božović u troskoku.

Odličan rezultat napravili su sportisti koji su učestvovali na 4. para MOSI, osvojeno je čak devet medalja.

Ekipa Pljevalja učestvovala je u takmičenju u tr sportske discipline: pikado, stjeljaštvo i šah.

U takmičenju u bacanju pikada u konkureniji muškaraca, srebrenu medalju je osvojio Danko Gospić dok je kod žena prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila Mira Topović, druga je bila Desanka Peruničić a treće mjesto su podijelile Marina Soković i Sladjana Gorgievska. Što se tiče strijeljaštva prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Sladjana Gorgievska a drugo mjesto i srebrnu medalju Zada Vlahovljak. U ribolovu Duško Čolović osvojio je srebro, dok je konkurenciji šahista treći  bio Darko Djondović.

Kako tradicija nalaže fudbalom se Igre i otvaraju i zatvaraju. Tako je bilo i ovoga puta. U finalnoj utakmici, pred svečano zatvaranje, sastale su se ekipe Pljevalja i Prijepolja. U regularnih 90 minuta rezultat je bio - 0 : 0. Usledilo je izvođene penala u kojima su srećniji bili fudbaleri iz Prijepolja, slavivši sa - 6 : 5. Time su osvojili prvo mesto i učinili uslugu fudbalerima iz Priboja, koji su tako izborili treće mesto i bronzanu medalju.

Odigrano je 427 susreta, od čega 143 u ženskoj i 284 u muškoj konkurenciji.Proglašavanjem najuspejšnijih pojedinaca i ekipa i spuštanjem zastave, u Priboju su danas, okončane 55. MOSI "Priboj 2018.". Oko 2300 sportista iz 29 gradova i opština iz BiH, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije nadmetalo se tokom pet dana u 15 sportskih disciplina.

Sveukupni pobjednik Igara je ekipa opštine Priboj. Drugo mesto pripalo je sportistima iz Pljevalja, dok se na poziciju broj tri plasirala ekipa Sokolca.

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile sportistkinje Sokoca. Drugoplasirane su devojke iz Priboja, a treće iz Pljevalja. Kod muškaraca prvo mesto pripalo je ekipi iz Priboja, drugi su Pljevljaci i trećeplasirani sportisti iz Bijelog Polja.

Pehar za fer plej otišao je u ruke sportista iz Požege, a za najkompletniju ekipu proglašena je ekipa Sokoca.

Titula najuspješnije sportistkinje pripala je karatistkinji iz Priboja - Dejani Savić, koja je osvojila zlato u borbama pojedinačno i dva srebra, kate i borbe ekipno. Junak Igara među sportistima je atletičar Stefan Ćuković iz Sokolca sa dva zlata (800 m, uz novi rekord igara; 3000 m) i jednu bronzanu medalju (1500 m).

Na Igrama su oborena i dva rekorda. Oba u atletskim disciplinama. Pomenuti Stefan Ćuković je u trci na 800 metara istrčao vrijeme 1:50,93, čime je nadmašio Nemanju Cerovca iz Čajetine, koji je 2010, godine postavio stari najbolji rezultat 1:52,15.  Do drugog rekorda MOSI-ja stigla je Sara Lučić, u disciplini skok u vis, koja je skokom od 179 centimetara, za jedan centimetar popravila svoj prošlogodišnji rekord iz Pljevalja.

Zastavu Igara spustili su najuspješniji sportisti grada domaćina i predali je sportistima Sokolca, opštine koja će biti domaćin 56. MOSI 2019.

Pro­gla­ša­va­ju­ći igre za­tvo­re­nim, Boris Mrdović, predsjednik skupštine Priboja i Skupštine MO­SI, is­ta­kao je da ova ma­ni­fe­sta­ci­ja ne pred­sta­vlja sa­mo afir­ma­ci­ju spor­ta, već kul­tu­re, su­ži­vo­ta i ši­re­nja za­jed­ni­štva me­đu na­ro­di­ma ko­ji ži­ve u tri dr­ža­ve, zahvalivši se svim sportistima i učesnicima igara, dok je Milan Bjelica, načelnik opštine Sokolac, gra­da do­ma­ći­na 56. MO­SI naredne 2019. godine, pre­u­zi­ma­ju­ći za­sta­vu iga­ra po­zvao spor­ti­ste svih gra­do­va sa tro­međe da u što ve­ćem bro­ju do­đu u živopisni Sokolac, koji će se potruditi da bude uspejšan domaćin. "Dođite da svi zajedno učvrstimo prijateljstva stečena na prethodnim igrama", poručio je Bjelica.

Namještenik za sport i član Stalnog komiteta MOSi Borjan Džogaz pribio je primiznanje za osvojeno drugo mjesto.

-Mi smo prezadovoljni, kao što smo u samom startu u Pljevljima najavljivali da ćemo  zauzete neko od prva tri mjesta , to smo i uradili.  Ekipa domaćina je imala prednost domaćeg terena, ali drugo mjesto u generalnom plasmanu je ogroman uspjeh za Pljelja.  Zahvalio bih se svim sportisima na ogroman doprinos ovom rezultatu, kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Zahvaljujem se rukovodstvu Opštine koja je obezbjedila  finansijska  sredstva, da sve ovo protekne u najboljem redu, kazao je Borjan Džogaz ispred Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Pregledano: 158
12.02.2019
Program Javne raasprave o Nacrtu Programa socijalnog stanovanja u opštini Pljevlja 2019 možete pogledati OVDJE.Nacrt Programa...
05.02.2019
Rezultate evaluiranih projekata možete pogledati OVDJE.
01.02.2019
Na osnovu  člana 3. i člana 5. Odluke o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture („Sl. list Crne...
30.01.2019
Obavještenje o ishodu postupka - Nabavka usluga mobilne telefonije i mobilnog interneta možete pogledati ovde.
25.01.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izrada i postavljanje scenografije za RTVPV možete pogledati ovde.
24.01.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda - Nabavka usluga mobilne telefonije i mobilnog interneta možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava