Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i ministri Hrapović i Nuhodžić obišli povrijeđene iz saobraćajnog udesa u Pljevljima: Svi pacijenti adekvatno zbrinuti i dobro se osjećaju

Svi povrijeđeni u saobraćajoj nesreći koja se protekle noći dogodila nadomak Pljevalja, kada je došlo do sudara autobusa i putničkog automobila, adekvatno su medicinski zbrinuti i dobrog su zdravstvenog stanja. To je saopšteno je danas (29. jul 2019. godine) tokom posjete predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića i ministra untrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića povrijeđenim putnicima zbrinutim u Opštoj bolnici u Pljevljima.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović zahvalio se svim građanima  Pljevalja, koji su, kako je kazao, sinoć položili ispit humanosti.


“Želim da zahvalim svim Pljevljacima koji su se sinoć, čuvši sirene, samoinicijativno organizovali  i pritekli u pomoć kako policajcima, tako i medicinskom osoblju. Profesionalne službe su takođe sinoć pokazale da su na visini zadatka i da kada je najteže, onda rade najpožrtvovanije i najsinhronizovanije. Posebnu zahvalnost želim da iskažem srednjem medicinskom osoblju pljevaljske Opšte bolnice koji su se odazvali i samoinicijativno došli na posao,  čime su pokazali požrtvovanje i brigu za sve pacijente”, kazao je Golubović. i dodao da je Opština Pljevlja tokom protekle noći organizovala smještaj za sve povrijeđene i njihovu rodbinu, kako bi se odmorili prije putovanja svojim kućama.


Predsjednik Golubović naglasio je da će Opština Pljevlja, nakon ukazane ljekarske opservacije i otpusta pacijenata, obezbijediti prevoz za sve povrijeđene koji žele da nastave putovanje.


Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović je kazao da se svi povrijeđeni, koji se nalaze u pljevaljskoj opštoj bolnici, dobro osjećaju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.


„Sinoć nakon  udesa u pljevaljsku Hitnu pomoć primljen je 41 pacijent, četiri pacijenta su tokom noći transportovana u Srbiju. Prema dostupnim informacijama, tri pacijenta se nalaze u bolnici u Prijepolju, dok je pacijentkinja sa težim povredama iz užičke bolnice transportovana u Klinički centar Srbije.Takođe, najteže povrijeđeni iz udesa, državljanin Crne Gore 1986.godište je transportovan u  Klinički centar Crne Gore, uspješno je operisan i dobrog je zdravstvenog stanja“, kazao je Hrapović.


Hrapović je naglasio da je pljevaljsko zdravstvo sinoć bilo na visini zadatka, te da su svi zaposleni na čelu sa vršiocem dužnosti direktora dr Erduanom Lalovićem  položili ispit iz humanosti i profesionalne odgovornosti.


Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić izrazio je žaljenje zbog saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u blizini Pljevalja, ali i zadovoljstvo zbog  činjenice da su izbjegnute tragične posljedice sa smrtnim ishodom.


„Želim da pohvalim aktivnosti službenika policije, Službe zaštite i spašavanja i naravno službe Hitne pomoći. S ovim događajem pokazalo se na djelu da su sve službe, brzo i sinhronizovano reagovale, tako da su svi povrijeđeni dobili brzu i neophodnu medicinsku pomoć“, kazao je Nuhodžić.


Vršilac dužnosti direktora pljevaljske bolnice, dr Erduan Lalović, kazao  je da je prijem unesrećenih iz saobraćajnog udesa tekao kako treba i da su svi zaposleni pokazali visok stepen požrtvovanosti.


„Najteži pacijenti su sanitetskim vozilima, koja su već bila spremna transportovani u druge klinučke ustanove na dalje liječenje“, istakao je Lalović.


Dr Lalović je kazao da se redovno iz regionalnih centra informiše o zdravstvenom stanju povrijeđenih i da je situacija u potpunosti pod kontrolom.


                                                                                                                                           Kabinet predsjednika opštine

Pregledano: 57
22.08.2019
Zahtjev za dodjelu sredstava za podršku i podsticaj razvoja ženskog preduzetništva opštine Pljevlja za 2019. godinu OBRAZAC1 ...
22.08.2019
Zahtjev za dodjelu sredstava za podršku i podsticaj preduzetništva i turizma opštine Pljevlja za 2019. godinu OBRAZAC1 OBRAZAC2
31.07.2019
JAVNI POZIV za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine možete vidjeti klikom OVDJE
23.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti -Izrada projekta unutrašnje arhitekture (enterijera) zgrade opštine Pljevlja sa projektima elektro i termotehničkih instalacija. PREUZMITE
22.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Izrada Glavnog projekta za izgradnju pristupne saobraćajnice na zaobilaznici Pljevlja – Prijepolje, od benzinske pumpe “Mat petrol” do poslovnog objekta “Laco elektro”, sa pripadajućom infrastrukturom. PREUZMITE
22.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Nabavka  kotlovskih cijevi Ø76x3,2x6000mm. PREUZMITE
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava