Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Predsjednik Đačić učestvovao na Regionalnoj konferenciji posvećenoj migracijama i vanrednim situacijama

U Sarajevu je, 17-19. septembra, u organizaciji GiZ (Njemačka agencija za razvojnu saradnju) i NALAS (Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope) organizovana Regionalna konferencija posvećena izazovima sa kojima se susreću opštine u Jugoistočnoj Evropi kada su u pitanju migracije i vanredne situacije.

Na konferenciji su svoja iskustva predstavile opštine gdje su ti izazovi veoma značajni, kao sto su Bihać u BiH, Preševo u Srbiji, Kumanovo u Makedoniji, i Djirokastro u Albaniji.

 

 

U okviru panel diskusije “Uloga, očekivanja i odgovornosti opština i njihovih asocijacija” govorio je i predsjednik opštine Pljevlja Mirko Djačić koji je predstavio izazove sa kojima se susreće lokalna uprava u ovom gradu, ulažući napore da se migrantima koji se trenutno nalaze u opštini pruži adekvatna pomoć, u saradnji sa državnim institucijama i lokalnim nevladinim organizacijama.

 

Ono što je većina učesnika, predstavnika lokalnih vlasti, istakla kao najveće potrebe i izazove sa kojima se suočavaju su obezbjeđivanje skloništa, hrane, odjeće, zdravstvene brige i sl. Tu su i finansijski problemi obzirom da se sredstva za hitnu podršku obezbjeđuju iz opštinskih budžeta, i na kraju posledice po lokalne zajednice u smislu degradacije životne sredine, bezbjednosti i zdravlja, i otežanog pružanja redovnih usluga stanovništvu.

U okviru nekoliko tematskih panela ukazano je na potrebu obezbjeđivanja strateških smjernica i mehanizama, kao i finansijskih sredstava za lokalne samouprave kako bi sto uspješnije odgovorile ovim i budućim izazovima kada su migracije i vanredne situacije u pitanju.

 

Kabinet predsjednika

 

Pregledano: 36
15.10.2018
Sekretarijat za društvene djelatnosti raspisuje Javni konkurs za dodjelu Studentske nagrade opštine Pljevlja za 2018. godinu. ...
09.10.2018
Komisija za ocjenu projekata pristiglih na Konkurs za predaju prijedloga projekata u sklopu Regionalnog programa lokalne...
17.10.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Pljevlja možete pogledati ovde.
09.10.2018
Obavještenje o ishodu postupka - Izvođenje  radova na izgradnji vodovoda Gornja Brvenica IV faza možete pogledati ovde.
02.10.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda - Izvođenje radova na izgradnji vodovoda Gornja Brvenica - IV faza M28/18 možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava