Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Predmet: Izvještaj sa predavanja „Kratak je put od marihuane do heroina“

Dana 11.04.2018 godine, sa početkom u 19h u Sali Gimnazije „Tanasije Pejatovića", održano je predavanje na temu „Kratak je put od marihuane do heroina" u organizaciji Kancelarije za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti opštine Pljevlja.

Cilj predavanja je podizanje svijesti naših učenika/ca završnih razreda osnovnih i srednjih škola o problemu zloupotrebe marihuane i ostalih droga.

Predavanje je vodila dr Ana Milentijević specijalistkinja psihijatrije zaposlena u  Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti iz  Beograda.

Na predavnju se govorilo o nekoliko aspekata zloupotreba droga kao što su:

·        Faktori koji utiču na početak uzimanja droga;

·        O drogama, poseban osvrt na marihuanu i heroin;

·        Prepoznavanje narkomana u porodici i reakcija roditelja na saznanje da im djeca uzimaju drogu;

·        Posledice koje droge mogu da proizvedu;

·        Terapija narkomanije;

Posebna pažnju publike privukla je tema koja se odnosila na liječenje narkomanije, koje su vrste liječenja i koliko ono traje. Bilo je pitanja i o putevima pomoći u smislu ako neko iz svog okruženja poznaje nekoga ko zloupotrebljava droge, kako mu pomoći i kome se obratiti.

Ovom predavanju prisustvovalo je oko 110 učenika/ca, predstavnici nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih i prevencijom narkomanije u našoj opštini, nastavnici i profesori.

Predavanje je završeno u 21h.

 

 

 

 

 

 

Pregledano: 31
13.04.2018
Sekretarijat za društvene djetanosti opštine Pljevlja obavještava da će se Centralna Javna rasprava za Lokalni plan akcije...
12.04.2018
Odluku o stipendiranju studenata školske 2017/18 godine možete pogledati OVDJE.
04.04.2018
                     Lokl...
03.04.2018
Obavjestenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izrada Glavnog projekta saobraćajnice ulice Narodne omladine možete pogledati ovde.
28.03.2018
Zahtjev za dostavljanje punuda - Izrada Glavnog projekta saobraćajnice ulice Narodne omladine možete pogledati ovde. Izmjenu zahtjeva možete pogledati ovde.     Urbanističko tehnički uslovi     Projektni zadatak  
26.03.2018
Obavjestenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Nabavka sadnog materijala za formiranje novih zelenih površina i rekonstrukciju postojećih možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava