Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Potpisan Sporazum o saradnji sa NVO „ Preporod“ iz Nikšića

Dana 16.05.2018.godine, sa početkom u 13h održan je sastanak u prostorijama Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja na kome su  prisustvovali Sekretar Sekretarijata Mersudin Halilović, Samostalna savjetnica za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti spec.ped. Milica Sekulić i Izvršni direktor NVO „Preporod"  Jovan  Bulajić. Sastanak je iniciran od strane gore pomenute nevladine organizacije  iz Nikšića koja se bavi pružanjem pomoći zavisnicima od psihoaktivnih supstanci  i njihovim porodicama a takođe u dosadašnjem radu su posebnu pažnju poklanjali i primarnoj prevenciji.

Ovom prilikom predstavnik NVO „Preporod"  Jovan Bulajić ukratko je upoznao predstvanike opštine o trenutnom  projektu koji se realizuje a to je projekat „Biram Oporavak". Radi se o trogodišnjem projektu koji se sprovodi na području Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Ovaj projekat je podržan od strane Svjetske federacije protiv doga, koja je prepoznala da je potražnja za drogama na našim prostorima u konstatnom porastu i kao odgovor na procjenu potreba ponudio partnerstvo za tri organizacije „Proslavi Oporavak" (BH), „Izalaz" (SRB) i „Preporod" NK.

Osnovni cilj projekta je unapređivanje servisa za pojedince i porodice pogođenje problemom zavisnosti.

Kancelarija za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti je već ranije uzela učešće u ovom projektu kroz slanje podataka na platformu www.biramoporavak.com. Podaci su dostupni svima onima koji su zainteresovani da pomognu ljudima koji su se našli u  problmu zloupotrebom psihoaktivnih supstanci .

 S obzirom na činjenicu da se ovim sastankom i ovom posjetom produbila i intenzivirala saradnja između Kancelarije za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti opštine Pljevlja i NVO „Preporod" , ona se i formalizovala potpisivanjem Sporazuma o saradnji.

Međusobna saradnja po ovom sporazumu ogleda se u :

·         Razmjeni iskustva dobre prakse

·         Podrške u kampanjama koje se odnose na pomoć osoboma u problemu zavisnosti, te promociji besplatnog savjetovališta i telefenskog broja

·         Drugi vidovi saradnje o kojima obj estrane potpisnice postignu dodgovor

Takođe potpisnici Sporazuma se dobrovoljno obavezuju informisati svoje saradnike i klijente o programima koje nude Kancelarija za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti opštine Pljevlja i NVO „Preporod".

Pregledano: 79
13.08.2018
Program Javne rasprave u postupku donošenja Strategije razvoja sporta u opštini Pljevlja za period od 2018-2021. godine, možete...
27.07.2018
UPRAVA ZA KADRVE Objavljuje JAVNI POZIV stručnim licima i istaknutim stručnjacima za učešće u radu komisije...
17.07.2018
Listu kandidata koji su predloženi za članove komisije za raspodjelu sredstava Nevladinim organizacijama za 2018. godinu...
18.09.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova na izgradnji vodovoda Gornja Brvenica - IV faza, možete pogledati ovde.
11.09.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova na zgradnji vodovoda Gornja Brvenica - IV faza možete pogledati ovde.
05.09.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova  na TK instalacijama u ulici Kralja Petra, na kraku od ulice Narodne Omladine do ulice Vuka Kneževića možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava