Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Poljoprivrednici i predstavnici Službe za poljoprivredu posjetili sajam u Novom Sadu

 Poljoprivrednici i predstavnici Službe za poljoprivredu posjetili  sajam u Novom Sadu

 

U organizaciji Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja, oko 40 poljoprivrednika  i predstavnici Službe za poljoprivredu  su  17. maja 2018. godine, posjetili Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu je jedna od najvećih i najznačajnijih poljoprivrednih smotri  u Evropi, i već 85 godina je reprezent proizvodnje, znanja i nauke. Na ovogodišnejm sajmu koji je održan od 15.05. do 21.05.2018. učestvovalo je 1500 izlagača iz 30 zemalja a predstavljeni su proizvodi i usluge u oblasti poljoprivrede iz 60 zemalja, među njima najznačajniji su izlagači iz Francuske, Austrije, Španije, Holandije, Italije, Indije i dr. Domaćin ovogodišnjeg sajma je Francuska.

Novosadski sajam okuplja sve značajne aktere agrobiznisa, ali i predstavnike drugih privrednih grana, ponudu proizvoda i usluga iz najudaljenijih krajeva svijeta, koji prezentuju najnovija  dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji, organsku hranu i proizvode sa oznakom geografskog porijekla i dr.  Nacionalna  izložba stoke  održana je na dan kada su naši proizvođači posjetili sajam.

Površina angažovanih Izložbenih kapaciteta je bila na 58000m2, od toga 47000m2 otvorenog izlagačkog prostora, najvećim dijelom poljoprivrdna mehanizacija i oprema.U okviru sajma održano je ocijenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga u 30 robnih grupa. Održano je više od 50 stručnih i poslovnih skupova.

Proizvođači iz Pljevalja su bili uspješni sa osvojenim zlatnim medaljama i to :

 Beljkaš Mirjana velika zlatna medalja  za pljevaljski sir, Zečević Radoslav - Bele veliku zlatnu medalju za matični mliječ i zlatnu medalju za poliflorni vrcani med, Željko Macanović zlatnu medalju za organsku žitaricu speltu i Krvavac Vidoslav zlatnu medalju za rakiju „Trnovaču" - šljivovicu od požegače.

                                                                     

                                                                                                                              S E K R E T A R

                                                                                                                            Budimir Bajčetić

Pregledano: 96
13.08.2018
Program Javne rasprave u postupku donošenja Strategije razvoja sporta u opštini Pljevlja za period od 2018-2021. godine, možete...
27.07.2018
UPRAVA ZA KADRVE Objavljuje JAVNI POZIV stručnim licima i istaknutim stručnjacima za učešće u radu komisije...
17.07.2018
Listu kandidata koji su predloženi za članove komisije za raspodjelu sredstava Nevladinim organizacijama za 2018. godinu...
18.09.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova na izgradnji vodovoda Gornja Brvenica - IV faza, možete pogledati ovde.
11.09.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova na zgradnji vodovoda Gornja Brvenica - IV faza možete pogledati ovde.
05.09.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova  na TK instalacijama u ulici Kralja Petra, na kraku od ulice Narodne Omladine do ulice Vuka Kneževića možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava