Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Poljoprivrednici i predstavnici Službe za poljoprivredu posjetili sajam u Novom Sadu

 Poljoprivrednici i predstavnici Službe za poljoprivredu posjetili  sajam u Novom Sadu

 

U organizaciji Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja, oko 40 poljoprivrednika  i predstavnici Službe za poljoprivredu  su  17. maja 2018. godine, posjetili Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu je jedna od najvećih i najznačajnijih poljoprivrednih smotri  u Evropi, i već 85 godina je reprezent proizvodnje, znanja i nauke. Na ovogodišnejm sajmu koji je održan od 15.05. do 21.05.2018. učestvovalo je 1500 izlagača iz 30 zemalja a predstavljeni su proizvodi i usluge u oblasti poljoprivrede iz 60 zemalja, među njima najznačajniji su izlagači iz Francuske, Austrije, Španije, Holandije, Italije, Indije i dr. Domaćin ovogodišnjeg sajma je Francuska.

Novosadski sajam okuplja sve značajne aktere agrobiznisa, ali i predstavnike drugih privrednih grana, ponudu proizvoda i usluga iz najudaljenijih krajeva svijeta, koji prezentuju najnovija  dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji, organsku hranu i proizvode sa oznakom geografskog porijekla i dr.  Nacionalna  izložba stoke  održana je na dan kada su naši proizvođači posjetili sajam.

Površina angažovanih Izložbenih kapaciteta je bila na 58000m2, od toga 47000m2 otvorenog izlagačkog prostora, najvećim dijelom poljoprivrdna mehanizacija i oprema.U okviru sajma održano je ocijenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga u 30 robnih grupa. Održano je više od 50 stručnih i poslovnih skupova.

Proizvođači iz Pljevalja su bili uspješni sa osvojenim zlatnim medaljama i to :

 Beljkaš Mirjana velika zlatna medalja  za pljevaljski sir, Zečević Radoslav - Bele veliku zlatnu medalju za matični mliječ i zlatnu medalju za poliflorni vrcani med, Željko Macanović zlatnu medalju za organsku žitaricu speltu i Krvavac Vidoslav zlatnu medalju za rakiju „Trnovaču" - šljivovicu od požegače.

                                                                     

                                                                                                                              S E K R E T A R

                                                                                                                            Budimir Bajčetić

Pregledano: 38
15.05.2018
Na osnovu čl. 4. stav 2. Odluke o načinu korišćenja i upravljanja poslovnim prostorom i garažama u...
13.04.2018
Sekretarijat za društvene djetanosti opštine Pljevlja obavještava da će se Centralna Javna rasprava za Lokalni plan akcije...
12.04.2018
Odluku o stipendiranju studenata školske 2017/18 godine možete pogledati OVDJE.
14.06.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda - Izvođenje dodatnih radova na sistemu kamera i video nadzora na objektu Doma kulture u Pljevljima požete pogledati ovde.
07.06.2018
Obavještenje o ishodu postupka hitne nabavke -  Sanacija krova zgrade DPO i zgrade Fonda PIO u Pljevljima možete pogledati ovde.
06.06.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - nabavka saobraćajnih znakova prema tehničkoj specifikaciji možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava