Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Održana jubilarna manifestacija “Dani meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme Pljevlja 2019”

Jubilarna – deseta po redu Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme Pljevlja 2019. održana je danas (06. septembar 2019. godine) na Trgu „13. Jul“ i okupila je 55 izlagača meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme iz opštine Pljevlja, drugih gradova Crne Gor i susjednih država Srbije i Bosne i Hercegovine.

Organizatori manifestacije su Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja i pčelarsko udruženje “Matica” iz Pljevalja, a pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sponzori jubilarne izložbe meda i pčelinjih proizvoda su su “Rudnik uglja” AD Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja.


Manifestaciju je zvanično otvorio predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, dok su se prisutnima obratili i: sekretar Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja Budimir Bajčetić, predsjednik Pčelarskog društva “Matica” iz Pljevalja Žarko Dragašević, predsjednik  Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radule Miljanić i samostalna savjetnica za pčelarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Dragana Šutović.

Preko 50 štandova sa medom i pčelinjim proizvodima postavljeni na Trgu “13. Jul” svojim lijepim aranžmanima privukli su veliki broj posjetilaca i izazvali interesovanje Pljevljaka da degustiraju i kupe raznovrsne pčelinje proizvode.

U okviru manifestacije održan je kulturno-zabavni program u kojem su učestvovala djeca iz vrtića “Eko bajka”, članovi folklornog ansambla KUD “Pljevlja” i gradskog tamburaškog orkestra “Pljevlja”.

Sa ciljem nastavka edukativnog procesa iz oblasti pčelarstva, kao i stručnih predavanja, sajmova i izložbi, a u sklopu X Manifestacije “Dani meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme Pljevlja 2019”, sjutra (07. septembar 2019. godine) sa početkom u 10 časova, biće organizovano stručno predavanje iz oblasti pčelarstva. Predavanje će se održati u velikoj Sali Skupštine opštine Pljevlja, a predavač će biti dr vet.med. Kazimir Matović iz Kraljeva.

 

 

Kabinet predsjednika
Pregledano: 44
03.09.2019
          Interni oglas u cijelosti možete preuzeti klikom OVDJE
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
09.09.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani, sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela Tikova M. Z. Hoćevina možete pogledati OVDJE.
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg  mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani,  sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela  Tikova M. Z. Hoćevina. PREUZMITE
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Nabavka sadnog materijala za pejzažno uređenje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sadnog materijala za dopunu drvoreda na zelenim površinama. PREUZMITE
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava