Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Održan Simpozijum gradonačelnika

U Gracu (Austrija) se, u okviru Programa urbanog partnerstva Svjetske banke i Ministarstva finansija Austrije - faza II, 29.02 i 01.03. održava Simpozijum gradonačelnika. 

Konferencija je okupila preko 150 predstavnika lokalnih vlasti, NALAS-a, asocijacija lokalnih vlasti i predstavnika civilnog društva iz jugoistočne Evrope koji su predstavili progres i inovacije iz svojih gradova, podijelili dosadašnja iskustva u opštinskim finansijama, urbanističkom planiranju i upravljanju zemljištem, izgradnji integriteta, društvenoj odgovornosti i diskutovali o prethodnim iskustvima, te izazovima koji predstoje.

Bila je ovo prilika da gradonačelnici, opštinski rukovodioci, ostali predstavnici lokalne samouprave i drugi predstavnici partnera na ovom projektu predstave ono što su postigli na putu reformi, koristeći instrumente koji su se razvili u okviru prve faze Programa urbanog partnerstva. Bilo je riječi i o narednim koracima koji će se realizovati u nastavku implementacije Programa.

Osnovna tema Simpozijuma je „Zajedničko upravljanje za inkluzivni urbani razvoj u jugoistočnoj Evropi", sa fokusom na opštinsko ruovodstvo, odgovornost i učešće javnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života građana. Bila je ovo prilika da se nastavi konstruktivni dijalog o tome kako da se učvrste instrumenti lokalne uprave u opštinskoj praksi, kako bi se obezbijedila njihova održivost nakon završetka Programa.

Učesnici Simpozijuma su, pored toga, imali priliku da čuju iskustva grada domaćina u odnosu na strateško urbano planiranje, grada Oklahoma, kada je riječ o strateškom liderstvu u transformisanju grada, kao i iskustvo grada Viljnusa po pitanju transparentnosti i integriteta lokalne uprave. 

Delegaciju Crne Gore su na ovom događaju predstavljali predstavnici Prijestonice Cetinje  i opština: Pljevlja, Nikšić, Ulcinj, Kolašin, Tivat i Kotor, Ministarstva finansija, MANS-a i Zajednice opština. Opštinu Pljevlja na Simpozijumu gradonačelnika predstavljali su predsjednik opštine Mirko Đačić i potpredsjednica Anela Kriještorac.

  

Kabinet predsjednika

Pregledano: 1115
03.09.2019
          Interni oglas u cijelosti možete preuzeti klikom OVDJE
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
09.09.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani, sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela Tikova M. Z. Hoćevina možete pogledati OVDJE.
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg  mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani,  sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela  Tikova M. Z. Hoćevina. PREUZMITE
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Nabavka sadnog materijala za pejzažno uređenje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sadnog materijala za dopunu drvoreda na zelenim površinama. PREUZMITE
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava