Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Obilježen Dan državnosti i Dan ustanka

Povodom 13.jula, Dana državnosti i Dana ustanka delegacija opštine Pljevlja na čelu sa predsjednikom Mirkom Đačićem položila je cvijeće na kriptu Spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora na Stražici.

Cvijeće su položile i delegacije opštinske organizacije Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista, organizacije boraca NOR-a, Demokratske partije socijalista, Socijalističe narodne partije i Socijaldemokratske partije. Skupu na Stražici prisustvovali su i brojni građani.

Čestitajući ovaj veliki Praznik predsjednik opštine Đačić podsjetio je na njegov značaj kako zbog 1878. godine i međunardnog priznanja nezavisne Crne Gore tako i zbog 1941. godine kada se crnogorski narod „jedan od najmanje brojnih i najsiromašnijih u Evropi suprostavio fašizmu".

„Nigdje u porobljenoj Evropi ni približno, pa ni na prostorima nekadašnje SFRJ, jedan narod se nije tako masovno digao na oružje protiv okupatora kao u Crnoj Gori upućujući jasnu poruku svijetu da fašizam ne smije zagospodariti , da može i mora biti pobijeđen", kazao je, između ostalog, predsjednik Đačić.

On je podsjetio i na priznanje ustanicima koje im je u poratnim godinama uputio francuski i svjetski velikan Žan Pol Sartr rekavši da je crnogorski ustanak pokazao svijetu kojim putem da se kreće.

„Nek je srećna i vječna Crna Gora i njena sloboda", kazao je predsjednik Đačić u svom obraćanju.

Kabinet predsjednika

Pregledano: 989
03.09.2019
          Interni oglas u cijelosti možete preuzeti klikom OVDJE
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
09.09.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani, sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela Tikova M. Z. Hoćevina možete pogledati OVDJE.
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg  mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani,  sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela  Tikova M. Z. Hoćevina. PREUZMITE
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Nabavka sadnog materijala za pejzažno uređenje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sadnog materijala za dopunu drvoreda na zelenim površinama. PREUZMITE
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava