Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Mobilna aplikacija za mapiranje nelegalnih deponija

Mobilna aplikacija za mapiranje i obilježavanje nelegalnog odlaganja otpada dostupna je za preuzimanje na sljedećem linku: https://plav.google.com/store/apps/details?id=com.bildstudio.adpzid&hl=en

Aplikacija je razvijena u okviru projekta „Let's do it Montenegro", a njenim korišćenjem će se mapirati lokaliteti nelegalnih deponija.

„Svaki građanin Crne Gore može da ukaže svojoj zajednici na problem na jednostavan način. Uz pomoć ove aplikacije, zajedno ćemo sa svim odgovorinim pojedincima moći da prepoznamo i imamo uvid u najkritičnije tačke, kada je u pitanju nelegalno odlaganje otpada", navedeno je u dopisu ASDP Zid upućenom opštini Pljevlja.

Potrebno je da se aplikacija instalira na telefon koji ima android operativni sistem (IOS operativni sistem ne podržava aplikaciju), takodje potrebno je da korisnici budu povezani na internet mrežu kako bi pri slanju fotografija otpada bila unesena sa njihovim GPS koordinatama. Na ovaj način ćemo mapirati lokalitete koje ćemo zajedno očistiti u okviru velike akcije „Let's do it Montenegro!", navodi se u dopisu.

Jednodnevna akcija u Pljevljima koja će biti izvedena u okviru ove kampanje organizovaće se 15. ili 22. aprila.

ADP Zid podsjeća da je cilj akcije podsticanje svih građana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, i bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice.

„Akcija želi da pokaže da malim doprinosom možemo velike stvari učiniti realnim. Svaka od opština u Crnoj Gori ima veliki problem sa odlaganjem i trajnim saniranjem sakupljanja otpada. Nelegalno odlagaje otpada dovelo je do značajnog devastiranja životnog prostora i svakodnevno dovodi u opasnost mnoge građane. Ovaj problem može se riješiti samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem", navedeno je u dopisu.

Iz ADP Zid je saopšteno da je aplikacija dostupna na sledećem linku:

https://plav.google.com/store/apps/details?id=com.bildstudio.adpzid&hl=en

Pregledano: 1020
03.09.2019
          Interni oglas u cijelosti možete preuzeti klikom OVDJE
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
09.09.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani, sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela Tikova M. Z. Hoćevina možete pogledati OVDJE.
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg  mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani,  sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela  Tikova M. Z. Hoćevina. PREUZMITE
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Nabavka sadnog materijala za pejzažno uređenje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sadnog materijala za dopunu drvoreda na zelenim površinama. PREUZMITE
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava