Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Ispravka teksta konkursa za NVO

ISPRAVKA TEKSTA KONKURSA ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE

ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA U SKLOPU REGIONALNOG PROGRAMA LOKALNE

DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU (ReLOaD)

Tekst Konkursa Opštine Pljevlja i projekta ReLOaD za nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata, objavljen dana 01.03.2018. godine, se ispravlja u dijelu definisanih prioriteta opštine Pljevlja, na sledeći način:

Tekst:

Prioritet: POLJOPRIVREDA I RURALNI RAZVOJ

•·               Promocija domaćih proizvoda, edukacija i studijske posjete poljoprivrednih proizvođača zemljama okruženja

•·               Organizovanje manifestacija poljoprivredno-turističkog karaktera u Pljevljima

•·               Podsticaj ruralnog razvoja kroz razvoj turizma, domaće radinosti, organske proizvodnje...

se ispravlja u podprioritetu 1, na način da umjesto:

•·               Promocija domaćih proizvoda, edukacija i studijske posjete poljoprivrednih proizvođača zemljama okruženja

stoji:

•·               Promocija domaćih proizvoda i edukacija

Ostali dijelovi teksta konkursa ostaju nepromijenjeni.

OBRAZLOŽENJE:

Imajući u vidu princip da se projekat mora sprovoditi na teritoriji opštine Pljevlja, nije dozvoljeno u okviru projekta organizovati studijske posjete koje će se realizovati van Crne Gore.

Takođe, Konkursom neće biti podržavane ni studijske posjete u zemlji (drugi gradovi Crne Gore), osim na nivou izuzetaka, kada aplikant u okviru projektnog prijedloga jasno obrazloži da je određeno znanje neophodno za uspješnu realizaciju projekta, a nije ga moguće steći na teritoriji opštine, ili angažovanjem stručnjaka iz nekog drugog grada, već da je jedini način sticanja pomenutog znanja ili iskustva posjeta učesnika/ca ili ciljne grupe projekta nekoj drugoj opštini. Sama posjeta ne smije biti osnovna aktivnost projekta, niti predviđati trošenje značajnog procenta budžetom planiranih sredstava. U slučaju da aplikant predlaže ovakvu posjetu, to mora dobro obrazložiti, argumentovati i naznačiti korisnost za ciljnu grupu, ali i opštu korist za lokalnu zajednicu gdje NVO implementira projekat.

U skladu sa gore navedenom izmjenom, Konkurs se produžava za 7 dana.  Novi rok za predaju projekata je do 10. aprila 2018. godine do 15 sati.

Pregledano: 137
13.08.2018
Program Javne rasprave u postupku donošenja Strategije razvoja sporta u opštini Pljevlja za period od 2018-2021. godine, možete...
27.07.2018
UPRAVA ZA KADRVE Objavljuje JAVNI POZIV stručnim licima i istaknutim stručnjacima za učešće u radu komisije...
17.07.2018
Listu kandidata koji su predloženi za članove komisije za raspodjelu sredstava Nevladinim organizacijama za 2018. godinu...
09.08.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Izrada Programa privremenih objekata za teritoriju možete pogledati ovde.
09.08.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova na adaptaciji ulice Kralja Petra, uređenje trga - gornji nivo možete pogledati ovde.
03.08.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Vodovod "Maoče" – rezervoar "Zarubice" možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava