Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
IZVRŠENA RASPODJELA PČELINJIH DRUŠTAVA MLADIM PČELARIMA

U okviru mjere Program unaprijeđenja pčelarstva - Podrška mladim pčelarima početnicima,  Sekretarijat za privredu - Služba za poljoprivredu u saradnji sa Pčelarskim udruženjem „Matica"  nabavila je za 15 mladih pčelara po 3 pčelinja roja, ukupno 45 rojeva na 5 LR ili DB ramova, od čega 3 sa leglom i 2 sa medom i polenom. Podrška iznosi 100% nabavne vrijednosti rojeva.

Aktivnosti pozdravio predsjednik opštine Pljevlja Mirko Djačić

Raspodjeli koja je je izvršena 24.05.2018. godine u Milet Bašti,  prisustvovao je i Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Djačić, koji je pozdravio organizatore ove aktivnosti, mlade pčelare i njihove starije kolege. Posebno je naglasio da su mladi pčelari odabrali pčelarstvo kao pravu vrstu poljoprivredne djelatnosti, koja iz hobija treba da preraste u ozbiljno bavljenje jednom od najkorisnijih grana poljoprivrede. Mladim pčelarima su se takodje obratili  Budimir Bajčetić, sekretar Sekretarijata za privredu i Žarko Dragašević predsjednik Udruženja, koji je obećao  da će Udruženje  iz svojih  redova odabrati iskusne pčelare  (mentore) koji će pratiti pčelare početnike i sa njima biti u stalnom kontaktu.

Ukupna planirana budžetska sredstva za oblast pčelarstva u 2018 iznose  17.500 €.

NVU ,,Matica"  aktivno učestvuje u realizaciji mjera podrške iz oblasti pčelarstva, koje su predvidjene programom rada Službe za poljoprivredu.

 Iz ovih sredstava organizovaće se edukacije i stručna predavanja, organizovani  odlasci pčelara na sajmove, seminare i radionice u Crnoj Gori i Regionu. Pored toga koofinansiraće se nabavka organskog voska, voska za preradu, sadnica medonosnog bilja, pčelarske opreme za registrovane članove  udruženja i uzgajivače matica.

Osim toga organizovaće se i Deveta regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme.

Podrška će biti usmjerena i na  učešće udruženje na javne pozive i projekte koje sprovode  MPRR CG, IPA- prekogranična saradnja, EU i drugi donatori.

 

                                                                                                                 S E K R E T A R

                                                                                                               Budimir Bajčetić

Pregledano: 99
13.08.2018
Program Javne rasprave u postupku donošenja Strategije razvoja sporta u opštini Pljevlja za period od 2018-2021. godine, možete...
27.07.2018
UPRAVA ZA KADRVE Objavljuje JAVNI POZIV stručnim licima i istaknutim stručnjacima za učešće u radu komisije...
17.07.2018
Listu kandidata koji su predloženi za članove komisije za raspodjelu sredstava Nevladinim organizacijama za 2018. godinu...
18.09.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova na izgradnji vodovoda Gornja Brvenica - IV faza, možete pogledati ovde.
11.09.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova na zgradnji vodovoda Gornja Brvenica - IV faza možete pogledati ovde.
05.09.2018
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Izvođenje radova  na TK instalacijama u ulici Kralja Petra, na kraku od ulice Narodne Omladine do ulice Vuka Kneževića možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava