Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Dobra saradnja Pljevalja i slovenačke privrede i gradova

Predsjednik opštine Mirko Đačić i ambasador Slovenije Mitja Močnik razgovarali su danas (ponedeljak 7. 3. 2016.) u Pljevljima o mogućnostima unapređenja saradnje najsjevernije crnogorske opštine sa privrednicima, gradovima i Vladom Slovenije.

Tokom sastanka je konstatovana dosadašnja dobra saradnja, posebno sa opštinom Velenje i kompanijama iz te opštine, uz ocjenu da uvijek ima prostora i za unapređenje saradnje te da bi trebalo ispitati mogućnosti uključivanja Pljevalja u program Razvojne pomoći Vlade Slovenije.

„Razgovarli smo i o drugim oblicima privredne saradnje kao i o eventualnoj mogućnosti pomoći slovenačke Vlade koja bi se mogla uputiti sjeveru Crne Gore, konkretno opštini Pljevlja. Imali smo pozitivno iskustvo gdje je Vlada Slovenije pomogla gradnju sportske dvorane na Žabljaku", kazao je predsjednik Đačić.

Tokom sastanka bilo je riječi i o oblasti evroatlantskih integracija na čijem putu je Crna Gora u prethodnom periodu imali svesrdnu pomoć i podršku Slovenije.

Ambasador Močnik je kazao da je njegov zadatak da pokuša iznaći nove oblike saradnje.

„Moj zadatak je da pronalazim nove oblike saradnje, a danas smo poslije onog što već postoji dogovorili i neke druge oblike saradnje poput razvojne pomoći i slično", kazao je ambasador Močnik.

On je podsjetivši da je Slovenija prijatelj Crne Gore najavio nastavak saradnje u svim sferama dodajući kako je do sada urađeno dosta, ali ne i sve.

„Moji prethodnici koji  su bili u Crnoj Gori su uradili dobar posao a ja ću nastaviti na takav način", kazao je ambasador Močnik.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici opštine Pljevlja Anela Kriještorac i Ljubiša Ćurčić.

Kabinet predsjednika

Pregledano: 1004
03.09.2019
          Interni oglas u cijelosti možete preuzeti klikom OVDJE
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
09.09.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani, sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela Tikova M. Z. Hoćevina možete pogledati OVDJE.
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg  mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani,  sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela  Tikova M. Z. Hoćevina. PREUZMITE
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Nabavka sadnog materijala za pejzažno uređenje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sadnog materijala za dopunu drvoreda na zelenim površinama. PREUZMITE
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava