Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Delegacija opštine na prijemu kod predsjednika Vlade: Stabilnije finansije omogućile jačanje infrastrukture

Uspješna konsolidacija javnih finansija i uspostavljanje finansijske stabilnosti u Pljevljima omogućava Vladi Crne Gore i lokalnom rukovodstvu da se snažnije posveti jačanju putne i energetske infrastrukture u opštini, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije opštine Pljevlja predvođene predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem. 

Premijer je čestitao predstojeći Dan opštine građanima i rukovodstvu i iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima u Pljevljima. Istakao je da se moraju uložiti dodatni napori u oblasti javnih finansija, a premijer Marković je najavio i novu podršku koju mogu očekivati kroz novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave koji je u pripremi.

Đačić je pohvalio stabilan rad privrede u opštini, ukazao na projekte u oblasti putne infrastrukture koji će obezbijediti kvalitetniji život Pljevljacima i dodao da uskoro očekuju da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda bude pušteno u probni rad. 

Iskazavši ličnu zainteresovanost za toplifikaciju grada, predsjednik Marković je istakao da su prevziđeni problemi i da će projekat ići u dobrom pravcu. Đačić je informisao da su ugovoreni radovi za prvu fazu u iznosu od 3,56 miliona eura, dok su četiri miliona potrebna za drugu fazu toplifikacije. 

 

 
Posebna pažnja na sastanku posvećena je sektoru enegetike i drvoprerade kroz nove razvojne šanse koje će dati novi podsticaj za privredu, a gdje dobru šansu vide za mala i srednja preduzeća. Oblast poljoprivrede je posebno pohvaljena uz osvrt na veliku podršku koju pruža Ministarstvo poljoprivrede. Predsjednik je ukazao i na činjenicu da je u drugom kvartalu zabilježen rast od 8,8 odsto u poljoprivrednoj proizvodnji u Crnoj Gori. 

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica opštine Anela Kriještorac i predsjednik Skupštine opštine Dragiša Sokić, koji je iskazao namjeru lokalnog parlamenta da donosi propise kojim će biti smanjene biznis barijere za mala i srednja preduzeća.

 

Pregledano: 149
15.03.2019
Na osnovu člana  167. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni list CG" br. 02/18) i  člana...
28.02.2019
Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi možete pogledati ovde.
21.02.2019
Odluku o stipendiranju studenata školske 2018/19 godine možete pogledati OVDJE.
13.03.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti M08/19, Nabavka vertikalne saobraćajne signalizacije, možete pogledati OVDJE.
07.03.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Priprema materijala na pozajmištima za sanaciju puteva sa makadamskim kolovoznim zastorima broj M07/19, možete pogledati OVDJE.
04.03.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - broj 406-25/2019-3, Sprovođenja preventivne dezinsekcije - uništavanje komaraca, možete pogledati OVDJE.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava