Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
ČUVARI TVOG POŠTENJA

JU „Gradsko pozorište" Podgorica

U okviru manifestacije „Pljevaljske novembarske svečanosti" dana 06.novembra 2017.godine u sali Doma Vojske Crne Gore sa početkom u 20h odigraće se pozorišna predstava „Čuvari tvog poštenja" u izvođenju Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Stih iz crnogorske himne „...čuvari tvog poštenja..." proziva jednu od najvećih tekovina crnogorske tradicije - poštenje! Crna Gora je sredina u kojoj je, tokom predhodnih vjekova, poštenje postalo kult. Zašto? Različite sredine do kulta uzdižu različite kategorije: poredak, prirodu, ekologiju, sport, trgovinu, dizajn, dok smo mi do kulta izdigli - poštenje. Svi odgovori su uvijek u geografiji. Naši preci su živjeli u sredini u kojoj nije bil odovoljno hrane, obradive zemlje, blaga, sredstava za život. Kult poštenja čuvao je zajednicu na okupu. Držao je u životu. Ljudskost je čuvala egzistenciju. Danas  su se vremena promijenila, i u odnosu na ta vremena, svega ima na pretek. Usljed promijenjenog socio-ekonomskog momenta mijenja se i način života. Šta odlazi u tradiciju, a šta ostaje u životu? Šta je s tim našem poštejem, gdje je ono danas i na koji način mi danas nosimo taj kult? Kao opterećenje, nužno zlo ili nešto drugo?

Maler kaže „tradicija nije obožavanje pepela, nego održavanje vatre!"

Ako govorimo o našem odnosu prema poštenju, pitanje je što mi danas radimo.

Da li obožavamo pepeo ili držimo vatru?

Boris Lješević    

Uloge: Dubravka Drakić, Branka Femić Šćekić, Božidar Zuber, Katarina Krek, Emir Ćatović, Pavle Ilić, Ivona Čović Jaćimović, Sanja Popović, Simo Trebješanin, Željko Radunović i Branko Ilić.

Organizator predstave: Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja

Ulaz besplatan


Pregledano: 79
06.03.2018
   LISTA KANDIDATA KOJI SU PREDLOŽENI ZA ČLANOVE/ICE KOMISIJE ZA RASPODJELU SREDSTAVA NEVLADINIM...
05.03.2018
Predmet: Poziv za nevladine organizacije za učešće na obuci ,,Upravljanje projektnim ciklusom``, u okviru...
20.02.2018
Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte možete pogledati OVDJE.Program...
22.03.2018
Obavjestenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Revizija završnog računa budžeta 2017. godine možete pogledati ovde.
16.03.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavku male vrijednosti - Revizija završnog računa za 2017. godinu možete pogledati ovde.Izjava za ponuđače
16.03.2018
Obavjestenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Dopunski radovi na Zavičajnom muzeju možete pogledati ovde.
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava