Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Aktuelnosti

PARLAMENTARNI IZBORI 2016. GODINE

Poziv za dostavljanje predloga za imenovanje opunomoćenih predstavnika u biračke odbore i Opštinsku izbornu komisiju

RJEŠENJE o odeđivanju biračkih mjesta na području Opštine Pljevlja

OIK Pljevlja Oglašava biračka mjesta za izbor poslanika

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PARLAMENTARNI IZBORI 2012.GODINE

Konačni rezultati parlamentarnih izbora 2012. godine

Obavještenje opštinske izborne komisije

Rješenje o zakljucivanju birackog spiska

Rešenje o određivanju biračkih mjesta

U opštini Pljevlja 27.254 birača

Sekretarijat za opštu upravu stavio birački spisak opštine Pljevlja na javni uvid

Sekretarijat za opštu upravu stavio je birački spisak opštine Pljevlja na javni uvid. Na današnji dan upisano je 27 hiljada 254 birača u opštini Pljevlja. Na parlamentarnim izborima koji su zakazani za 14. oktobar imaće pravo glasa i birači koji nemaju crnogorsko državljanstvo.

Sekretarijat za opštu upravu opštine Pljevlja kao nadležni sekretarijat, odnosno Služba za birazče spiskove, preduzima mjere iz svoje nadležnosti u cilju organizovanja i sprovođenja parlamentarnih izbora koji će se održati 14.oktobra 2012. Godine.

Prema riječima Miroslava Bata Anđelića, sekretara Sekretarijata za opštu upravu prije svega ispoštovan je član 9. Zakona o biračkim spiskovima tako da je organ nadležan za vođenje biračkih spiskova oglasio je birački spisak uz obavještenje gdje se može izvršiti uvid i tražiti promjene u njemu. Anđelić napominje da se birački spisak zaključuje najkasnije 25 dana prije dana određenog za održavanje izbora. Posle tog roka promjene u biračkom spisku mogu se vršiti samo na osnovu odluke glavnog administratora, odnosno suda u upravnom sporu i to najkasnije 10 dana prije dana određenog za održavanje parlamentarnih izbora.

 


Za dvije godine 1.200 birača manje

Pljevlja odumiru valsti ćute

Kojom se brzinom smanjuje broj stanovnika u Pljevljima najbolje pokazuje i podatak da je na biračkom spisku trenutno za oko hiljadu i dvjesta manje birača nego u 2010. godini kada su održani poslednji izbori. Sekretar Sekretarijata za opštu upravu Miroslav Anđelić saopštino je da se trenutno na biračkom spisku nalazi 27 hiljada i 254 birača, dok ih je 2010. godine bilo 28 hziljada i 467. Anđelić kaže, kada je u pitanju samo upisivanje u spisak birača da je ono moguće da se vrši sve do 25 dana do dana izbora, kao da će se kasnije upisivanje vršiti uz odluku glavnog administratora.

-Birački spisak se zaključuje najkasnije 25 dana prije dana određenog za održavanje izbora, a posle toga u birački spisak se može upisati samo na osnovu odluke glavnog administratora, odnosno suda u upravnom sporu i to najkasnije deset dana određenog za održavanje izbora, kazao je Anđelić.

Na području opštine Pljevlja živi, prema popisu iz 2011. godine, 31 hiljadu stanovnika, samo oko 4 hiljade je onih koji su mlađi od osamnaest godina, što govori da iako najbogatima po privrednim resursima, a po MONSTAT-u i opština sa najvećim prosjekom plata opština Pljevlja polako odumire.

No to izgleda ne brine ni loklanu ni vlast na državnom nivou. Za sada niko nije organizovao ozbiljne demografske javne rasprave ili okrugle stolove kako bi se utvrdili pravi razlozi zbog čega ljudi iz Pljevlja bježe. Razlozi svojevrsnog egzodusa iz Pljevlja koriste se u dnevno političke ili izborne svrhe i svako izabaere onaj razlog koji mu u tom momentu odgovara.

Za sada niko nije pomenuo da je ove godine u tri gradske osnovne škole upisano samo osam odjeljenja prvih razreda. Takođe niko nije prstom mrdnuo kada se u medijima pojavio podatak da je do 10. avgusta, kako je saopšteno iz pljevaljskog porodilišta, rođeno 157 beba, što je manje nego prošle godine.  

Pregledano: 7663
03.01.2018
Opština Pljevlja Sekretarijat za društvene djelatnosti   Na osnovu  člana 3. i člana 5. Odluke o...
12.12.2017
Izvještaj sa javne rasprave o nacrtu odluke o komunalnoj naknadi možete pogledati ovde.
11.12.2017
Na osnovu člana 35.stav 2 Odluke o finansiranju sporta ("Sl.list CG-opštinski propsi", 12/12), i člana...
12.01.2018
Pojašnjenje u vezi nabavke male vrijednosti za nabavku tonera i kertridža za štampače možete pogledati ovde.
11.01.2018
Izmjenu zahtjeva za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Kancelarijski materijal, toneri, kertridži i riboni za štampače možete pogledati ovde.
09.01.2018
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Partija 1: Kancelarijski materijal, Partija 2: Toneri,kertridži, riboni za štampače i kopir aparate  -  možete pogledati ovde.